700 kişiyi işinden eden yapay zeka, firmaya 40 milyar dolar düşüş yaşattı

Yapay Zeka İş Gücüne Hakim Olacak Mı? Klarna’dan Öğrendiklerimiz

Son günlerde en çok tartışılan konulardan biri, yapay zekanın iş gücüne etkisi. Klarna Group Plc’nin yaşadığı deneyim ise bu konuda dikkat çekici bir örnek oluşturuyor. Fintech firması, yapay zekayı müşteri hizmetlerinde agresif bir şekilde kullanarak 700 çalışanını işten çıkarmış ve 40 milyar dolarlık bir değer kaybı yaşamış.

Klarna’nın CEO’su Sebastian Siemiatkowski, yapay zekanın maliyet odaklı kullanımının kaliteyi düşürdüğünü kabul ederek, “İnsan desteğine yatırım yapmalıyız” diyor. Firma, maliyetleri azaltmak için yapay zekaya yönelse de şimdi insan faktörünü önemsediklerini vurguluyor.

Yaşanan bu sürecin ardından Klarna, müşteri desteği pozisyonları için yeni işe alımlar yapmaya başladı. Ancak yapay zekayı operasyonlarında kullanmaya devam edeceklerini de belirttiler. Firmanın amacı, verimliliği artırmak ve müşterilere daha iyi hizmet sunmak.

Klarna’nın deneyimi, yapay zekanın iş gücü üzerindeki etkilerini ise tartışmaya açıyor. Çağrı merkezi sektörünü sarsan bu karar, iş dünyasında yapay zeka ve insan iş birliğinin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Firmanın gelecekteki planlarında hala yapay zekanın önemli bir rol oynayacağı belirtilirken, iş gücündeki değişimin de kontrollü bir şekilde devam edeceği ifade ediliyor. Bu süreçte yapay zekaya uyum sağlamanın ve insan faktörünü hala göz ardı etmemenin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.

Related Posts

Yayıncılar HighField AI ile sınıf atlayacak

Yayıncılık dünyasının hızlı temposuna ayak uydurmak isteyen medya kuruluşları için geliştirilen HighField AI, görsel içerik üretimini otomasyona taşıyor. Vizrt, Unreal Engine, CGI OpenMedia, Avid iNews, ENPS ve Saga gibi sistemlerle doğrudan entegre …

Renault Boreal sahneye çıkıyor: Türkiye’de üretilecek, 50 ülkeye ihraç edilecek

OYAK ve Renault iş birliği ile Renault Boreal’in, Bursa’daki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretileceği açıklandı.

ASÜ’ye TÜBİTAK’tan ‘Mükemmeliyet Mührü’

AKSARAY / METİN KURT Aksaray Üniversitesi (ASÜ), bilimsel ve teknolojik çalışmalarıyla ulusal düzeyde dikkat çeken bir başarıya daha imza attı. TÜBİTAK’ın prestijli desteklerinden biri olan 1812 Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destekleme Programı (BİGG …

E-postada yapay zeka dönemi: Grammarly, Superhuman’ı bünyesine kattı

Grammarly’nin Salı günü duyurduğu bu satın alma, her iki şirketin de finansal detayları hakkında bilgi vermemesiyle gizemini koruyor. Superhuman, Rahul Vohra, Vivek Sodera ve Conrad Irwin tarafından kuruldu. Traxcn’in verilerine göre, şirket a16z …

Huawei’nin bilim atağı: Hedef saatlerin daha akıllanması!

Huawei, Helsinki’de yaklaşık 1000 metrekarelik yeni bir sağlık laboratuvarının kapılarını açtı. Bu tesis, şirketin sağlık ve fitness sektöründeki küresel araştırma platformu olarak konumlandırılıyor.

Kanser hücrelerini yok eden nanoteknoloji!

Uzmanlar, nanorobotların klinik uygulamalara geçişi için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Nie, “Toksisite ve uzun vadeli etkiler konusunda daha fazla veri toplanmalı” derken, Prof. Dr. Gao, teknolojinin maliyet etkinliğini …