Meta’dan skandal Filistin Sansürü: ‘Antisemitizm’ bahanesiyle yüzde 60’ını engelledi!

Meta, Filistin İçeriklerine Sansür Uyguluyor: Arap Sosyal Medya Geliştirme Merkezi Raporu

Arap Sosyal Medya Geliştirme Merkezi’nin yayınladığı “Filistinlilerin Meta’nın Sansürüne İlişkin Tanıklıkları” raporu, Meta’nın Filistin içeriklerine yönelik baskıcı politikalarını gün yüzüne çıkardı.

Raporda, Meta’nın Filistinlilere ‘antisemitizm’ bahanesiyle sansür uyguladığı ve sosyal medya platformlarında adaletsizlik yaşandığı belirtiliyor.

İÇERİĞE BAKILMAKSIZIN ENGELLEDİLER

Filistin Dijital Hak İhlalleri Gözlemevi’nin belgelerine göre, Meta platformlarında yaşanan dijital hak ihlallerinin yüzde 69’unun Facebook ve Instagram’da gerçekleştiği ortaya konuldu.

Rapora göre, Filistinli kullanıcıların paylaşımlarının yüzde 60’ı içeriğe bakılmaksızın sansürlenirken, Meta’nın yapay zekâ destekli sistemlerinin İbranice şiddet içerikli paylaşımlara tepki vermediği ifade edildi.

META’NIN ADALETSİZ POLİTİKALARI

Rapora göre, Meta sistematik bir baskı politikası uygulayarak Filistin ile ilgili içerikleri sansürlediği belirtiliyor. Şirketin “politika ihlali” gerekçesiyle Filistin yanlısı paylaşımları sildiği ve erişimini kısıtladığı ancak İsrail yanlısı nefret söylemlerine göz yumduğu kaydedildi.

Gazze’ye yönelik saldırıların başladığı Ekim 2023’ten bu yana, İsrail destekçisi 15 milyondan fazla kışkırtıcı paylaşımın belgelendiği ve buna müdahale edilmediği ifade ediliyor.

HRW RAPORU: META İSRAİL YANLISI TUTUM SERGİLİYOR

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) tarafından yayımlanan “Meta’nın Tutulmayan Sözleri: Instagram ve Facebook’taki Filistin İçeriğinin Sistemli Sansürü” raporunda da Meta’nın İsrail yanlısı tutumuna vurgu yapılıyor.

HRW yöneticisi Deborah Brown’a göre, Meta’nın Filistin yanlısı içerikleri sansürlemesi Filistinlilerin baskısını artırıyor ve adaletsizlik yaratıyor.

Filistin içeriklerine uygulanan sansür politikası ifade özgürlüğüne darbe olarak nitelendiriliyor ve uluslararası toplumun bu konuya müdahale etmesi gerektiği vurgulanıyor.

KAYNAK: HABER7

Related Posts

Otomobil alacaklar listeye dönüp bakıyor: İşte en nefret edilen 10 araç modeli

Araç satın almayı düşünenler için güvenilirlik, tasarım ve teknoloji kadar belirleyici unsurlar arasında yer alıyor. Uzman verilerine dayanan yeni bir değerlendirme, en çok tercih edilen ve en az güven duyulan otomobil markalarını sıraladı. Özellikle Japon markalarının ilk sıralarda yer alması dikkat çekerken, lüks segmentteki bazı markaların alt sıralarda kalması sürpriz yarattı.

Eğitimli köpekler koklayarak Parkinson hastalığını tespit etti

İngiltere’de yürütülen yeni bir araştırmada, özel olarak eğitilen köpeklerin Parkinson hastalığını koklayarak yüzde 98’e varan doğrulukla ayırt edebildiği ortaya kondu. Bu tespitin, hastalık semptomları ortaya çıkmadan yıllar önce yapılabildiği …

GPS’e Alternatif: Havadan Konumlamada Kuantum Teknolojisi Dönemi Başlıyor!

Günümüzde GPS, hayatımızın her alanında konum belirlemek için vazgeçilmez bir teknoloji haline geldi. Ancak, GPS sinyallerinin kesilmesi veya manipüle edilmesi (spoofing) riski, kritik altyapılar için büyük bir güvenlik tehdidi oluşturuyor. İşte tam bu noktada, havadan konumlama alanında devrim yaratacak yeni bir teknoloji gündeme geliyor: Kuantum sensörlerle çalışan manyetik navigasyon sistemi.

Yayıncılar HighField AI ile sınıf atlayacak

Yayıncılık dünyasının hızlı temposuna ayak uydurmak isteyen medya kuruluşları için geliştirilen HighField AI, görsel içerik üretimini otomasyona taşıyor. Vizrt, Unreal Engine, CGI OpenMedia, Avid iNews, ENPS ve Saga gibi sistemlerle doğrudan entegre …

Renault Boreal sahneye çıkıyor: Türkiye’de üretilecek, 50 ülkeye ihraç edilecek

OYAK ve Renault iş birliği ile Renault Boreal’in, Bursa’daki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretileceği açıklandı.

ASÜ’ye TÜBİTAK’tan ‘Mükemmeliyet Mührü’

AKSARAY / METİN KURT Aksaray Üniversitesi (ASÜ), bilimsel ve teknolojik çalışmalarıyla ulusal düzeyde dikkat çeken bir başarıya daha imza attı. TÜBİTAK’ın prestijli desteklerinden biri olan 1812 Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destekleme Programı (BİGG …