Nazilli Fotoğraf Sanatı Derneği, Yeni Teknolojilerle Fotoğrafçılığı Geliştiriyor

Nazillili Fotoğraf Tutkunları Yeni Teknolojileri Öğreniyor

Aydın’ın Nazilli ilçesinde fotoğraf tutkunları tarafından 2006 yılında kurulan Nazilli Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri, fotoğraf işleme yazılımlarındaki gelişmeler ve yapay zeka destekleri ile gelen yenilikleri öğreniyor.

Nazilli’de 19 yıl önce iki farklı fotoğraf tutkunu grubun bir araya gelerek ilçede fotoğraf sanatına ilgiyi artırma amaçlı kurduğu Nazilli Fotoğraf Sanatı Derneği, etkinliklerine devam ediyor. Haftalık olağan toplantılarında; hem bilgilerini pekiştirme, hem çektikleri fotoğrafları değerlendirme hem de yeni fotoğraf tutkunları ile bilgi alışverişinde bulunma amaçlı etkinliklerine bir yenisini daha eklediler. Kuruldukları günden bu yana yüzlerce fotoğraf sanatçısı kazandıran dernek üyeleri, dünya çapında başarılı çalışmalara imza atarken aynı zamanda da bölgenin kültürel, doğal ve tarihi zenginliklerini kadrajlarına alarak tanıtım elçiliği de yaparak bölgeye değer katıyor.

Fotoğraf tutkunları bir araya geliyor

Dernek üyeleri başta olmak üzere dernek dışından da dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarının katılımları ile ilçedeki fotoğraf sanatını geliştirmeyi ve özendirmeyi amaçlayan dernek, son olarak Nazilli Fotoğraf Sanatı Derneği Yönetim Kurulu Sekreteri Bilgisayar Mühendisi ve Fotoğraf Eğitmeni Kamil Okyay tarafından günümüz teknolojileri ile fotoğraf sanatının buluşmasını seminer şeklinde anlattı.

“Fotoğraf işlemede yapay zeka ve teknolojik gelişmeleri değerlendirdik”

Dernek Başkanı Refik Karacaoğlu öncülüğünde, dernek yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve fotoğraf tutkunlarının katıldığı seminerde, fotoğraf işleme yazılımlarındaki gelişmeler, yapay zeka kabiliyetlerinin de eklenmesiyle birlikte baş döndürücü bir hıza ulaşan teknolojiyi anlatan Fotoğraf Eğitmeni Kamil Okyay: “Nazilli Fotoğraf Sanatı Derneği 2006 yılından beri fotoğraf sanatına hizmet eden, Nazilli ve çevresindeki fotoğraf severleri buluşturan bir dernek. Derneğimizin faaliyetleri arasında haftada bir kez olmak üzere teknolojik gelişmeleri anlattığımız uygulamalarımız oluyor. Bugün ise fotoğraf işleme programlarında yapay zekanın kullanılması ile birlikte oluşan yenilikleri kullanıcılarımıza ve üyelerimize anlatmaktı. Bu konuda bir güncelleme yapmış olduk. Haftada bir defa bu tarz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Buradaki seminer ve uyguladığımız eğitimleri sahada da uygulayarak daha da pekiştiriyoruz. Sanatsal ve tarihi açıdan çok zengin bir bölgemiz var. Gezilerimizle bölgemizi tanımaya ve tüm dünyaya da tanıtmaya çalışıyoruz. Çevremizdeki tüm fotoğraf severleri de derneğimize bekliyoruz” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ALİ SOYDEMİR – Yerel

Related Posts

Renault Boreal sahneye çıkıyor: Türkiye’de üretilecek, 50 ülkeye ihraç edilecek

OYAK ve Renault iş birliği ile Renault Boreal’in, Bursa’daki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretileceği açıklandı.

ASÜ’ye TÜBİTAK’tan ‘Mükemmeliyet Mührü’

AKSARAY / METİN KURT Aksaray Üniversitesi (ASÜ), bilimsel ve teknolojik çalışmalarıyla ulusal düzeyde dikkat çeken bir başarıya daha imza attı. TÜBİTAK’ın prestijli desteklerinden biri olan 1812 Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destekleme Programı (BİGG …

E-postada yapay zeka dönemi: Grammarly, Superhuman’ı bünyesine kattı

Grammarly’nin Salı günü duyurduğu bu satın alma, her iki şirketin de finansal detayları hakkında bilgi vermemesiyle gizemini koruyor. Superhuman, Rahul Vohra, Vivek Sodera ve Conrad Irwin tarafından kuruldu. Traxcn’in verilerine göre, şirket a16z …

Huawei’nin bilim atağı: Hedef saatlerin daha akıllanması!

Huawei, Helsinki’de yaklaşık 1000 metrekarelik yeni bir sağlık laboratuvarının kapılarını açtı. Bu tesis, şirketin sağlık ve fitness sektöründeki küresel araştırma platformu olarak konumlandırılıyor.

Kanser hücrelerini yok eden nanoteknoloji!

Uzmanlar, nanorobotların klinik uygulamalara geçişi için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Nie, “Toksisite ve uzun vadeli etkiler konusunda daha fazla veri toplanmalı” derken, Prof. Dr. Gao, teknolojinin maliyet etkinliğini …

Mahkeme Meta’yı haklı buldu: Yapay zeka eğitimi telif hakkı ihlali değil

ABD’de federal bir yargıç, teknoloji devi Meta’nın yapay zekâ modellerini kitaplarla eğitmesiyle ilgili davada şirket lehine karar verdi. Aralarında ünlü yazar ve komedyen Sarah Silverman’ın da bulunduğu 13 yazarın açtığı davada, mahkeme Meta’nın bu uygulamasının “adil kullanım” (fair use) kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti.