Spotify Türkiye için acele etmiyor

Spotify, Yapay Zekâ Destekli Çalma Listesi Özelliğini Dünya Geneline Sunuyor

Müzik akış platformu Spotify, son duyurusunda yapay zekâ destekli çalma listesi özelliğini Afrika, Asya, Avrupa ve Karayipler’e kadar olan 50’den fazla ülkeye kullanıma sunduğunu açıkladı.

Android ve iOS cihazlarında beta olarak sunulan bu yenilikçi özellik sayesinde, kullanıcılar yazdıkları komutlara göre özelleştirilmiş çalma listeleri oluşturabiliyorlar. Örneğin, “Beni motive edecek antrenman müzikleri” gibi bir komut verildiğinde, yapay zekâlı araç bu talebe uygun bir liste hazırlıyor.

Komutlar arasında müzik türü, dönemi, renkleri, emojileri ve hatta film karakterlerini belirtmek de mümkün. Spotify, bu özelliği ilk kez 2024 yılında Premium abonelerine Birleşik Krallık ve Avustralya’da sunmuştu. Daha sonra ABD, Kanada, İrlanda ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde kullanıma açmıştı.

Yeni duyuru ile birlikte, bu özellik artık 50’den fazla ülkeye ulaşmış durumda. Bu ülkeler arasında Antigua ve Barbuda, Jamaika, Güney Afrika, Filipinler, Tanzanya gibi ülkeler de bulunuyor.

Önümüzdeki dönemde, Spotify’un yapay zekâ destekli çalma listesi özelliğinin Türkiye pazarına da giriş yapması merak konusu. Müzikseverler, bu yenilikçi özelliği heyecanla bekliyor olacaklar.

Related Posts

E-postada yapay zeka dönemi: Grammarly, Superhuman’ı bünyesine kattı

Grammarly’nin Salı günü duyurduğu bu satın alma, her iki şirketin de finansal detayları hakkında bilgi vermemesiyle gizemini koruyor. Superhuman, Rahul Vohra, Vivek Sodera ve Conrad Irwin tarafından kuruldu. Traxcn’in verilerine göre, şirket a16z …

Huawei’nin bilim atağı: Hedef saatlerin daha akıllanması!

Huawei, Helsinki’de yaklaşık 1000 metrekarelik yeni bir sağlık laboratuvarının kapılarını açtı. Bu tesis, şirketin sağlık ve fitness sektöründeki küresel araştırma platformu olarak konumlandırılıyor.

Kanser hücrelerini yok eden nanoteknoloji!

Uzmanlar, nanorobotların klinik uygulamalara geçişi için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Nie, “Toksisite ve uzun vadeli etkiler konusunda daha fazla veri toplanmalı” derken, Prof. Dr. Gao, teknolojinin maliyet etkinliğini …

Mahkeme Meta’yı haklı buldu: Yapay zeka eğitimi telif hakkı ihlali değil

ABD’de federal bir yargıç, teknoloji devi Meta’nın yapay zekâ modellerini kitaplarla eğitmesiyle ilgili davada şirket lehine karar verdi. Aralarında ünlü yazar ve komedyen Sarah Silverman’ın da bulunduğu 13 yazarın açtığı davada, mahkeme Meta’nın bu uygulamasının “adil kullanım” (fair use) kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti.

Borderlands 4 ön siparişe açıldı

Bu yıl piyasaya sürülmesi beklenen Borderlands 4 için ön sipariş başladı.

Güncellemeye basan tamircinin yolunu tutuyor: Dev markadan büyük hata

Google’ın Android 16 sürümünü yayınlamasıyla birlikte bazı telefonlar kullanılamaz hale geldi.