Üreticiyi bitirecek bir hamle daha ithal marul

Yerli Marul Üreticileri İthalata Karşı İsyan Ediyor

İran ve Mısır’dan ithal edilen marul, yerli üreticileri zor durumda bırakıyor. Üreticiler, ithal marulun kendi maliyetlerinin altında satıldığını ve rekabet edemeyecek durumda olduklarını dile getiriyor. Yeni Yol Grup Başkanvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin’in Tarsus ilçesinde göbek marul yetiştiren bir çiftçinin isyanına destek verdi ve hükümeti eleştirdi:

Marul Üreticileri İthalata Karşı Ayaklanıyor

Ekmek, “Pamuk ve buğday ithal ederek çiftçiliği yok ettiniz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliğini bitirmek mi istiyorsunuz?” dedi. Tarsus’ta marul üreten bir çiftçi, şikayetlerini şu şekilde dile getirdi: “Aralık, ocak ve şubat aylarında İran ve Mısır’dan yapılan ithalat bizi zor durumda bırakıyor. Bu ülkeler çiftçilerine büyük teşvikler sağladığı için, ithal marul bile maliyetimizin altında satılıyor.”

Ekonomiye Zarar Veren İthalat Politikaları

Mersin Milletvekili Ekmen, çiftçilerin isyanına destek vererek şunları söyledi: “Canlı hayvan ithal ederek hayvancılığı bitirdiniz. Pamuk ve buğday ithal ederek çiftçiliği öldürdünüz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliği alanını kapattınız. Bu doğru değil.” Ekmen, ithalatın tarımı ve çiftçileri nasıl olumsuz etkilediğini vurgulayarak, “Gıda enflasyonu ithalatla çözülmez. Destekler yetersiz, girdi maliyetleri yüksek. Doğru politikalar izlenmeli.”

‘Gıda Enflasyonu Yerli Üretimle Azaltılabilir’

Mehmet Emin Ekmen, gıda enflasyonunun yerli üretimle çözülebileceğini belirtti. Ekmen, “Gıda enflasyonu, çiftçi ve üretim maliyetlerini destekleyerek azaltılabilir. Girdi maliyetleri düşürülmeli, çiftçilere destek sağlanmalı. Doğru politikalar uygulanmalı ve çiftçiler tarımdan kopartılmamalı.”

Related Posts

Tarım Bakanlığı ifşa etti! 42 üründe skandal: Kullanım izni yasak madde tespit edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesine 42 yeni ürün daha eklendi.

Dünyaya borç veren ülke değişti: 34 yıl sonra Japonya tahtından oldu

Japonya Maliye Bakanlığı’nın ülkenin net dış varlıklarına ilişkin açıklaması sonrasında Japonya, 34 yıllık tahtını Almanya’ya devretti. Almanya’nın net dış varlıkları 569,7 trilyon yenle Japonya’yı geride bırakırken, Çin 516,3 trilyon yenle üçüncü sırada yer aldı. Böylece 34 yıl sonra “dünyanın en büyük alacaklı ülkesi” ünvanı Almanya’nın oldu.

Trenlerde bayram temizliği!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Sevdiklerini Koru – Kamusal Alanda Hijyen Farkındalığı” projesi kapsamında TCDD Taşımacılık’a ait 31 yüksek hızlı trenin temizlendiğini bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Sürdürülebilir bir hijyen kültürünün oluşmasına katkı sunmayı sorumluluk olarak görüyoruz.” dedi.

İsa Karakaş, emeklileri uyardı: Maaşınızdan olmamak için bu süreleri unutmayın!

İsa Karakaş, emeklileri uyardı: Maaşınızdan olmamak için bu süreleri unutmayın!

Anadolu Efes ve TGS Dış Ticaret temettü dağıtacak

Borsa İstanbul’da işlem gören iki önemli şirket, yatırımcılarını sevindirecek temettü ödemesi yapacağını duyurdu. Anadolu Efes ve TGS Dış Ticaret, 29 Mayıs 2025 tarihinde yatırımcılarının hesaplarına temettüleri aktaracak. NE KADAR DAĞITACAKLAR …

Antalya turizminde pazar yelpazesi zenginleşiyor

Ağırladığı misafirlerin ülkelerine göre zengin bir çeşitliliğe sahip olan Antalya’da, yılın 4 ayında İngiltere, Polonya, Hollanda, Litvanya ve İsviçre pazarlarında büyüme kaydedildi.